Masala Specialist Hospital

Masala Specialist Hospital on vuonna 2017 perustettu yksityissairaala Härgeisassa, Somalimaassa. Yksi sairaalan perustajista on Mohamud Artan, joka erikoistui ortopediaan Helsingin yliopistossa. Sairaala on perustettu yksityisin varoin ja hyödyntäen suomalaista ja Suomessa hankittua osaamista, jota hyödynnetään nyt paikan päällä Somaliassa paikallisen terveydenhuoltosektorin puutteiden korjaamisessa.

NordicSom tekee yhteistyötä Masala Specialist Hospitalin kanssa, jotta somalidiaspora voisi nähdä, että heidän kotimaassaan voi olla mahdollisuuksia päästä hyödyntämään Suomessa tai muissa pohjoismaissa hankittua osaamista. Perinteisen kehitysavun sijaan tämänkaltainen vuorovaikutus maiden välillä edustaa paikallisten itse hahmottamien tarpeiden kautta lähestymällä toteutettua yksityisen sektorin kanssakäymistä.

Uskomme, että julkinen sektori voi täydentää yksityisen sektorin kautta tapahtuvaa kanssakäymistä ottamalla roolin kauppasuhteiden kehittymisen mahdollistajana. Maiden välisten suhteiden kehittäminen kumppanuuden kautta voi vahvistaa luottamusta paikallisiin tahoihin Somaliassa. Tätä kautta Suomen somaliyhteisö puolestaan voi nähdä mahdollisuuksia osallistua oman osaamisensa hyödyntämiseen Somalian jälleenrakentamisessa.

Ruohonjuuritasolla olevien mahdollisuuksien kautta konkretisoituvalla kyvyllä luoda uutta voi olla kestäviä vaikutuksia paikallisessa kontekstissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.