Hallå! 2 En Ny Era av Svenska För Alla

Hejsan allihopa!

Det bubblar av entusiasm här på NordicSom, och vi kan knappt hålla all spänning inom oss! Varför? Jo, för att vårt flaggskeppsprojekt “Hallå! 2: Svenska för invandrare” har tagit saker till en helt ny nivå. Denna resa började som en fortsättning på vår första framgångsrika etapp “Hallå! 2018-2021”, och oj, vilket äventyr det har varit!

Från Styrka till Styrka

Sedan 2022 har vi navigerat genom detta projekt med ett klart mål i sikte: att göra svenska språket mer tillgängligt och mindre av ett hinder för alla som kallar Finland sitt hem. Tack vare fantastisk feedback och lite kärlek från våra vänner på Magma, har vi gasat på med full kraft för att bygga vidare på projektets tre huvudpelare: ambassadörsverksamhet för språk, läxhjälpsverksamhet och, inte att förglömma, de där livsviktiga förberedande kurserna för studentexamen i svenska.

En Strålande Mottagning

Det här året har varit lite som en dröm. Antalet skolbesök vi har genomfört har skjutit i höjden, och uppmärksamheten kring projektet har spridit sig som en löpeld bland organisationer och samhällen. Och pricken över i:et? Vi har blivit hedrade med både “Hagfors Svenska folks vänners” medalj och Folktingets förtjänstmedalj för vårt innovativa arbete och den märkbara påverkan vi har haft, särskilt bland invandrares andra generation.

Tillsammans är Vi Starkare

Ett av de mest spännande resultaten av detta äventyr har varit vårt samarbete med “Nätverket Svenska nu”. Tillsammans har vi verkligen kunnat etablera och utvidga vår verksamhet, och genom detta partnerskap har vi lyckats nå ut till så många fler som nu får chansen att lära sig svenska.

Målet? Att alla – oavsett bakgrund – ska känna att svenska språket är inom räckhåll, och att de möjligheter som språket öppnar upp inte ska vara begränsade av rädsla eller osäkerhet. Vi ser fram emot en framtid där språkinlärning står på jämlik grund, och där var och en kan ta del av allt det underbara som svenskan har att erbjuda.

Mot en Tvåspråkig Framtid

Så, medan vi fortsätter på denna spännande resa fram till 2025, vill vi tacka er alla för ert stöd och er entusiasm. Det är tillsammans vi gör skillnad, bryter ner barriärer och bygger broar – inte bara mellan människor, men också mellan språk.

Tack vare er alla ser vi en ljus framtid där tvåspråkighet är normen, och där svenska språket är en källa till möjligheter, gemenskap och tillväxt. Så låt oss fortsätta sprida ordet, och framför allt, låt oss fortsätta lära oss – tillsammans.

Tack från oss alla på NordicSom, och kom ihåg: Svenska är för alla. Hallå!

Rulla till toppen